19. 11. 2018            
  Hlavní menu
Jsme na:


Úvodní stránka
Vaše dotazy
Ke stažení


Původní galerie



Klikni pro zvětšení

Autoři článků
Přehled všech článků
TOP 15

  Rubriky článků
mínus Činohra (198)
mínus Digitální kino (105)
mínus Dočesná (265)
mínus Hudební scéna (66)
mínus Humor (37)
mínus Informace (112)
mínus Koncerty (239)
mínus Letní kino (49)
mínus Pohádky (20)
mínus Programy (121)
mínus Soutěže (12)
mínus Výstavy (3)
mínus Z tisku (7)

  www.docesna.cz

  Zveřejněné články
<<  Listopad  >>
PoÚtStČtSoNe
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30   

  Vyhledávání

HLEDEJ VE VŠECH ČLÁNCÍCH
TOHOTO WEBU

( zadej klíčové slovo )



  Administrace

Vstup pro redaktory



Stav počítadla od :
1.12.2001



Optimalizováno pro:




Administrátor:

Ing. František Roubal
frankie@zateckecountry.cz

Постельное белье всем

  Info

  • Výhled rozpočtu


  •   Rezervace lístků do digitálního kina

    Klikni na i konu a rezervuj si lístky včas!!!

    téma * Jazzový večer s P.J.Rybou a skupinou Mind The Step
    Vydáno dne 03. 10. 2005 (4663 přečtení)

    Počátkem jara odstartoval v Žateckém divadle cyklus hudebních večerů .Střídaly se v nich různé žánry, od blues, přes folk až po jazz.Ti, kdož si je oblíbili, se mohou těšit na jejich podzimní pokračování.Zahájí právě jazzem.A opět, jako v případě Laca Decziho, to bude jazz na světové úrovni.Ve čtvrtek 20.10.vystoupí v Žatci skupina Pavla Ryby, Mind the Step.

    Jak už to u kvalitních muzikantů z Čech bývá jsou proslulejší spíše ve světě než doma,což platí i o Pavlovi Jakubovi Rybovi.S hudbou začínal v tehdejší Lidové škole umění na kontrabas a později přešel na bezpražcovou baskytaru vlastní výroby.

    V roce 1983 se seznámil s Janou Koubkovou, od níž později dostal na tip na uvolněné místo v Jazz Q po Jiřím Veselém.Po tomto profesionálním křtu přišlo účinkování v dalších kapelách,jazzových, folkových i popových.

    V Combu F. H. potkal saxofonistu Petra Venkrbce a spolu s ním a několika dalšími muzikanty, založil v roce 91 skupinu Mind The Step. Brzy vydali i stejnojmenné album.V devadesátých letech kapela hojně koncertovala ale další vlastní desku, Yes Yes No vydala až v roce 1999.Poslal ji na recenzi do Ameriky a ta v prestižním jazzovém magazínu dopadla tak dobře, že mu otevřela dveře na koncertování v USA i Evropě. Mimoto se dostala do čela jazzových žebříčků v konkurenci takových hudebníků,jako jsou Joe Zawinul či Keith Jarret..

    Skupina Mind The Step si zahrála i ve slavném Newyorském jazzovém klubu Kniting Factory.

    V současnosti hraje skupina jako trio v obsazení baskytara, bicí a saxofon..O svém saxofonistovi Ryba tvrdí, že je po něj tím, kým býval svého času Jan Kubík pro Gumu Kulhánka ve Flamengu.Na nahrávkách je opravdu znát, že si baskytara má se saxophonem o čem povídat.

    O Pavlu Rybovi se někdy mluví jako o českém Jacu Pastoriovi, ale Ryba je především sám originální muzikant který rozhodně nemá zapotřebí nikoho nenapodobovat.

    Ukázky z posledního alba Morally Topless i další informace o skupině lze najít na http://www.pjryba.com/en/index2.html

    Jazzová hudba má v Žatci a okolí mnoho příznivců a jistě se ve čtvrtek 20.10. v žateckém divadle sejdem na skvělém jazzu.

    Diskografie skupiny:

    2004 Morally Topless

    2001 To Be Alive

    2001 Smaller Wounds

    1999 Yes, Yes, No, No

    1991 Mind the Step

    ...

    Jiří Navrátil



    Související články:
    FRAGILE - Adventní koncert v žateckém divadle ! (22.10.2018)
    Fleret 2015 - koncert v žateckém divadle. (12.03.2015)
    Gwyn Ashton opět v Žatci (12.03.2015)
    V divadle zaválí swing a jazz - Koncert Ondřej Havelka (16.02.2015)
    Horáčkovo Mezi námi míří mezi Žatečany (04.11.2014)
    Lochness 30 let (30.10.2013)
    Gerald Clark: Koncert na koncertě. (22.03.2013)
    Návrat Evy a Vaška - recenze koncertu (13.01.2013)
    Eva & Vašek se vrací, těšte se. (09.01.2013)
    Harry Waters: Starý dobrý jazz (22.11.2012)
    Janík & Klímová - koncert v divadle (19.03.2012)
    Plíhal střídá Nohavicu (05.02.2012)
    Dobrý strýček Jarek překvapil a potěšil (29.01.2012)
    Justin Echols Quartet rozsvítili divadlo (20.01.2012)
    26.1. Spatříme v Žatci kometu (10.01.2012)
    Američan v Žatci nikoli v Paříži (06.01.2012)
    Melanie Scholtz - Světová kvalita před provinční návštěvou (18.11.2011)
    Pavlína Jíšová, písničky a půvaby. (14.11.2011)
    Racek - spíše chechtavý - Tomáš Klus (05.11.2011)
    Afroevropský (nejen) jazzový večer s Melanií Scholtz. (31.10.2011)
    Vlasta Redl se vrací. (04.05.2011)
    Jan Budař jak jej spíše neznáme. (13.04.2011)
    Juicy Freak - funková jízda pouze pro odvážné (24.03.2011)
    Juicy Freak – Funkové osvěžení z Prahy (05.03.2011)
    Taliesyn lepší a tvrdší než jsme čekali (23.02.2011)
    S Taliesyn podruhé a Zvesela! (12.02.2011)
    Sixin: R&B po česku (02.11.2010)
    Zjevení Michala Pavlíčka a Moniky Načevy Žatci (13.03.2010)
    Rangers: Stará dobrá „staromódní“ hudba (21.02.2010)
    Michal Pavlíček a Monika Načeva Unplugged. (12.02.2010)
    Ebenové a Etc a Chlebíčky (09.03.2009)
    V oáze Karla Plíhala (03.02.2009)
    Taliseyn – hudba mnoha barev (03.02.2009)
    Rudy Linka Trio - spokojenost na obou stranách (11.11.2008)
    Ryba & Fishmen & Brown – Kapitální kulturní úlovek (31.10.2008)
    Jazzový kytarista Rudy Linka (21.10.2008)
    Regenerace s Nezmary (08.10.2008)
    Pavlína je jednička. (06.05.2008)
    Zapívá nám první dáma.- Pavlína Jíšová (07.04.2008)
    Bluesové posezení s BLUES SESSION (10.03.2008)
    Valašský lord Žalman zavítá do Královského města Žatec (04.02.2008)
    Terne Čhave -doporučený hudební doping. (09.01.2008)
    Výtečný AG Flek po 30 letech a poprvé v Žatci. (10.12.2007)
    AG Flek slaví 30let koncertování. (20.11.2007)
    ROMAN DRAGOUN, DAN BÁRTA, FILIP BENEŠOVSKÝ a další (30.10.2007)
    Eva a Vašek opět v Žatci (10.10.2007)
    Luboš Pospíšil + 5P (02.10.2007)
    Elisabeth Lohningerová & Quartet v Žatci (23.04.2007)
    Pohoda se Samsonem (23.04.2007)
    Decziho vydařená repríza (20.04.2007)
    Večerníčkový folkař - Jaroslav Samson Lenk (02.04.2007)
    Prvotřídní jazz Jocosejazzu (26.03.2007)
    Jazzový trumpetista Laco Deczi opět v Žatci. (26.03.2007)
    Koncert Pavla Nováka v Žatci - Z R U Š E N O (22.03.2007)
    Recitál Lenky Filipové (06.03.2007)
    Elena Suchánková a Jocosejazz - Předjarní jazzový předkrm (05.03.2007)
    Příjemný večer s nenápadnou první dámou českého popu. (09.02.2007)
    Recitál s Martou Kubišovou v žateckém divadle (21.01.2007)
    TONYA GRAVES A NoD ORCHESTRA (30.12.2006)
    Na Fešáky za 30 korun do žateckého divadla. (07.12.2006)
    Druhá tráva se vrací (05.12.2006)
    Ondřej Havelka a Melody Makers (24.11.2006)
    JIŘÍ PAZOUR - KLAVÍRISTA A IMPROVIZÁTOR (13.11.2006)
    ONDŘEJ HAVELKA A JEHO MELODY MAKERS (24.10.2006)
    Jakub Smolík (16.10.2006)
    Rozesmáté Divadlo s Ivo Jahelkou (19.05.2006)
    Ivo Jahelka a Pojízdná Soudírna (03.05.2006)
    Čarodějnický Rej u K 500 v Žatci (19.04.2006)
    The Beatles revival (18.04.2006)
    Vláďa Mišík v divadle (09.04.2006)
    Vladimír Mišík a Etc…Slezina starých rockových psů. (05.04.2006)
    Další rockový matador v žateckém divadle (30.03.2006)
    The Beatles Revival v Žatci (29.03.2006)
    Jarní tání s Honzou Nedvědem a kapelou. (27.03.2006)
    Radim Hladík a Blue Effect (17.03.2006)
    Radim Hladík v Síni slávy a v žateckém divadle. (16.03.2006)
    Radim Hladík a Blue Effect V Žatci (13.03.2006)
    Karel Plíhal v Žatci (03.03.2006)
    Karel Plíhal - legrace z vyšších pater (03.03.2006)
    Písničky ze Semaforu zazní v Žatci. (02.01.2006)
    Povedený Silvestr na Nám. Svobody v Žatci. (01.01.2006)
    Znamení zvěrokruhu a koledy Ivana Myslikovjana (23.12.2005)
    Dopis pro Jarka. (20.12.2005)
    Silvestrovská noc na nám. Svobody v Žatci (12.12.2005)
    Vánoční inspirace modrých ptáků Ivana M. - Blue Birds (12.12.2005)
    Nohavica opět v Žatci (07.12.2005)
    Duo Daněk Dvořáček a diváci vs. nuda. (23.11.2005)
    Phishbacher (15.11.2005)
    Stanislav Wabi Daněk (15.11.2005)
    Pavel Jakub Ryba & Mind The Step (21.10.2005)
    Pohoda vládla Pospolifestu 2005 (22.06.2005)
    Festival dechovek v Žatci nepokazil ani liják (07.06.2005)
    Pospolifest 2005 (03.06.2005)
    Žalmanův podařený návrat (20.05.2005)
    Laco Deczi a NewYork celula v Žatci (19.05.2005)
    Pohoda jazz (18.05.2005)
    Jazzová slavnost s Lacem Deczim (29.04.2005)
    Zpátky do lesů se Žalmanem (29.04.2005)
    Fešácký večírek starších pánů. (21.04.2005)
    Jan Spálený a jeho ASPM (15.04.2005)
    Blues pro pořádné labužníky (14.04.2005)
    Koncert ASPM (08.04.2005)
    Ester a Nohavica spolu v Žatci (07.04.2005)
    Na Fešáky ! (01.04.2005)
    Pozvánka na dobrou "muziku" (21.03.2005)
    Recitál Jiřího Schmitzera v žateckém Městském divadle (17.03.2005)
    Předvánoční pohlazení v Městském divadle (20.12.2003)
    Podzimní večery se Žalmanem nejsou beznadějné (28.11.2001)

    [Akt. známka: 0] 1 2 3 4 5


    ( Celý článek | Autor: Jiří Navrátil | Informační e-mail  Vytisknout článek )

     
      Kontakt divadlo
    Městské divadlo
    Dvořákova 27
    43801 Žatec

    Tel: 415 710 519
    Ičo: 70201111

    Ředitel:
    Martin "Víťa" Veselý
    Zástupce:
    Hanka Zeleňáková

    Předprodej pokladna:
    PO-PA : 14-17 hod
    Nebo před filmovými projekcemi


      Naši partneři







      Mediální partneři



    PhpRS


    Optimalizováno pro: IE/Opera/Mozilla Firefox - 1024x768      Úvodní stránka | Rubriky článků | Ke stažení | Program divadla